2016-11-04
自从卡乐B 今年 4月出世后,与另一半2人相聚时间变少,每日起身返工放工凑B,基本上冇咩时间可以沟通,就算有心事想讲,都变到慢慢丢淡冇讲到!有一晚,我地好不容易深夜10:30夹到时间,于是决定近近地到附近甜匠食甜品倾下计。甜匠座位不多,幸好当晚唔使等!可以争取时间倾多阵计。店内环境好有日式屋企感觉,Warm Warm 地感觉舒服!「陈醋」红莓白雪内含奶油、果仁、玉米片、野莓肉及3.6牛奶雪糕最钟意野莓肉酸到入心,捞埋个3.6牛奶雪糕及奶油食好开胃。而果仁及玉米片就可以增加个口感,唔错唔错!牛奶雪糕够顺滑冇冰粒,抵赞!甘醇细腻 「抹茶」内含抹茶慕丝、红豆粒、白玉、抹茶蒟蒻、玉米片及3.6牛奶雪糕呢个甜品抹茶味恰到好处,红豆粒唔会甜到杀死人,抹茶蒟蒻口感都够Q弹! 白玉亦都够烟韧! 不过,我唔太喜欢甜品入面有玉米片,同抹茶唔太夹! 反而我觉得落脆脆玄米会好D。整体黎讲,甜品卖相、味道都属于中上,环境整洁,不过座位真的不多,最后都系倾左一阵就闪!惊阻住人!
内含奶油、果仁、玉米片、野莓肉及3.6牛奶雪糕
牛奶雪糕够顺滑冇冰粒,抵赞!