2022-08-26 502 浏览
话说星期六真系太早食饭,11点未训著就觉得肚饿,所以又再渣车出动,今日要去既地方系 - 光辉围😋夜妈妈11点、12点,光辉围永远都有间舖排队买野食,店舖虽然旧,但胜在阿叔阿姐够串(但未去到澳牛级数😎),去到最重要系买佢地既煎酿三宝,真系揾唔到咁平既野食,1蚊1件真系边到揾呀?除左煎酿三宝,其实佢地重有其他野食买,例如炸野系列,有薯条、麦乐鸡、炸鸡髀、当然唔少得港式薯饼啦~另外佢地都有得叫港式快餐店饭,即系咩?就系茄汁肠仔煎蛋饭个d,但我已经唔记得左几钱(都系30几蚊左右),如果真系想食饭,不妨叩黎食下,超级大份架~今日我买左咩食?- 煎酿三宝 x 10件- 生菜鱼肉虽然煎酿三宝系1蚊1件,但系绝对交足功课,件件都有大大旧鱼肉,最钟意食佢地茄子,不过要记住,佢地既青椒系辣椒黎,所以唔食得辣既朋友就唔好叫喇~生菜鱼肉亦都系好抵,只系13蚊就可以食到,呢个价钱真系出边揾唔到食咩,就黎系7仔买个杯面都唔够钱呀,都系1样,好足料,啖啖鱼肉,唔系以为平野就冇好野~冇叫到但推介系列:港式薯饼 - 绝对好食过出边,抵食,有机会再影俾你地睇~总结:  虽然香港依家过左12点冇啖好食,但系都重有好多宵夜好

今日我买左咩食?

- 煎酿三宝 x 10件
- 生菜鱼肉

总结:  虽然香港依家过左12点冇啖好食,但系都重有好多宵夜好好食,如果唔嫌搭车贵,可以去下光辉围揾下野食,可能有意想唔到既惊喜架~
2022-08-14
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$20 (宵夜)
  • 煎酿三宝
  • 薯饼