2016-02-19
我谂好多人黎呢间餐厅都会因为某套日剧,包括我在内! 深宵食堂位于厚福街,只要5分钟就可以步行到达,十分就脚。冰震鲍鱼这味鲍鱼是今日厨师推介,就试试看吧! 其实本人个胃就麻麻地,不过见到饱鱼加上系是日推介,我真系忍唔住啦! 颜色睇落好入味,第一口咬下去就食得出鲍鱼非常新鲜, 淋得黎都易咬开,唔会好似擦纸胶咁,鲍鱼鲜得黎有种糖心般的甜味,一份有六粒,两个人些牙就岩岩好。饱鱼边更是最入味的部位,令人回味! 软壳蟹沙律因为想食多D 菜所以叫左个沙律食下,可能上味菜系鲍鱼既关系,比较下是蟹仔比下去的,但菜倒是新鲜,直话直说,软壳蟹爽脆程度一般, 炸粉比较厚, 下次会想点第二道菜试试。玉子烧最后, 戏肉终于到场, 登登登登! 冇错, 就系玉子烧啦!蛋上写左深宵2个字,真系一个几好既生招牌,呢个时间就一定要相机食先啦! 影完一大烂餐,蛋都差D 冻晒啦 >_< 好彩,切开的时候入面还是暖暖的, 里面满载芝士,芝味十足,店员细心的上前帮忙,切开成平均几件,方便我们食, 流晒出黎! 好五呀!
冰震鲍鱼
软壳蟹沙律