2018-07-18
原本可以准时收工黎同老婆黎食日本野,但因工作关系搞到八点几先可以走到,令到老婆陪我去食宵夜餐之前都黎过几次,同D店员开开心心倾下计既时候发现原来点菜可以师父发办的,咁都几好㖞,又唔洗自己谂,之后同老婆叫左两杯特别味既啤酒,一杯系洋梨啤、一杯系荔枝啤。夏の限定 【香梨麒麟一番搾り】下(清淡的香梨带点清甜)【荔枝麒麟一番搾り】上(香浓荔枝味,比香梨香甜,一定啱我唔系点饮酒既人,容易入口些)寿司: 穴子、鱼子酱左口鱼、深海池鱼【鱼子酱左口鱼寿司】左入口鲜甜软嫩,上面扫上少少酱汁,正!【深海池鱼寿司】 中食落爽口脆嫩,鲜味十足。【穴子寿司】 右先用酱汁煮过再用炙烧表面,焦香味突出,穴子软嫩入味,坚正【铁板烧: 宫崎A4牛薄烧】A4牛烧到岩岩好,牛味香气浓郁,内里卷住香葱,炸蒜片,味道一流,肉汁丰盛。【真鲷茶渍饭】闻落充满柚子香味,先再尝一口汤底清爽鲜甜,真鲷鱼片鲜嫩入口即溶,加埋茶渍饭一同入口,鲜味甜味充满整个口腔内。【甜品: 山葵雪糕】食落带点山葵味道,食真D再带点微辣,之后就好快再带点甜味,味道非常复杂又带点刺激。
【香梨麒麟一番搾り】下(清淡的香梨带点清甜)
【鱼子酱左口鱼寿司】左
入口鲜甜软嫩,上面扫上少少酱汁,正!
【深海池鱼寿司】 中
食落爽口脆嫩,鲜味十足。
【穴子寿司】 右
先用酱汁煮过再用炙烧表面,焦香味突出,穴子软嫩入味,坚正