2021-05-30 114 浏览
好开心终于黎左🤎因为全店只得四张枱一迟黎就好难食到 有排等🥺所以今次早开店45分钟前黎排队~成功做到第一枱客 坐到榻榻米😆入到黎成个感觉好悠闲放松🎐播住类似Muji既轻音乐 店员态度亲切 成个气氛好好(๑˃̵ᴗ˂̵)🤍🌰和栗蒙布朗 ᴍᴏɴᴛ ʙʟᴀɴᴄ ᴄʜᴇsᴛɴᴜᴛ $88 (7.5/10)栗子蓉口感顺滑绵密 (๑´ڡ`๑)栗味未算十分香浓出众 比较清香内馅配以白朱古力忌廉、超冰冻的云呢拿雪糕🍦同酥脆的蛋白饼✨味道层次丰富 甜度低唔会腻虽然整体未有惊艳的感觉 但唔错的 值得一试🤎🍞 十常吐司 sᴀᴘsᴀɴ ᴛᴏᴀsᴛ $72 (8/10)蛋香味浓郁 入口松软湿润 似食紧玉子烧同𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 咁😝加埋浓稠香甜既蜜糖同Cream食满满幸福感仲有焦糖香蕉🍌提子、士多啤梨、蓝莓等新鲜水果解腻 酸酸甜甜令整体味道更丰富🫐🍓🤎黄豆粉黑糖豆乳 ᴋɪɴᴀᴋᴏ ʙʀᴏᴡɴ sᴜɢᴀʀ sᴏʏᴍɪʟᴋ $48 (9/10)好好饮啊必叫‼️听咗店员话叫左热饮 豆乳味会更浓郁突出😚带淡淡黑糖香味 甜度适中 面头加咗黄豆粉好香 仲有一串三粒烟韧软糯可爱的白玉🍡🍵玄米抹茶鲜奶 ɢᴇɴᴍᴀɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛ
好开心终于黎左🤎因为全店只得四张枱
一迟黎就好难食到 有排等🥺
所以今次早开店45分钟前
黎排队~成功做到第一枱客 坐到榻榻米😆

入到黎成个感觉好悠闲放松🎐
播住类似Muji既轻音乐
店员态度亲切 成个气氛好好(๑˃̵ᴗ˂̵)🤍

栗子蓉口感顺滑绵密 (๑´ڡ`๑)
栗味未算十分香浓出众 比较清香
内馅配以白朱古力忌廉、超冰冻的云呢拿雪糕🍦
同酥脆的蛋白饼✨
味道层次丰富 甜度低唔会腻
虽然整体未有惊艳的感觉 但唔错的 值得一试🤎

蛋香味浓郁 入口松软湿润
似食紧玉子烧同𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 咁😝
加埋浓稠香甜既蜜糖同Cream食满满幸福感
仲有焦糖香蕉🍌提子、士多啤梨、蓝莓
等新鲜水果解腻
酸酸甜甜令整体味道更丰富🫐🍓

🤎黄豆粉黑糖豆乳
好好饮啊必叫‼️
听咗店员话叫左热饮 豆乳味会更浓郁突出😚
带淡淡黑糖香味 甜度适中 面头加咗黄豆粉好香
仲有一串三粒烟韧软糯可爱的白玉🍡

🍵玄米抹茶鲜奶 ɢᴇɴᴍᴀɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ $45 (7/10)
甘苦味比较重 抹茶味浓
如果钟意茶味比奶味突出既抹茶控
应该会几钟意呢杯💚

整体黎讲食物睇得又食得 每款都充满特色
唔系一般cafe常见的 卖相亦好精致🥰
定价唔贵份量亦多 加埋呢到既氛围、环境
十分值得黎 系间我好钟意 食完好开心既𝚌𝚊𝚏𝚎 ٩(๑❛ᴗ❛๑)۶