2023-01-08
梦王•卡邦尼意粉($128)🧀🍝🍳呢个卡邦尼意粉系呢间Cafe嘅其中一个主打招牌菜式,食完就知点解佢系招牌👍🏻首先想点已经觉得好吸睛,因为有粒邪恶圆辘辘蛋黄喺中间,仲有满满嘅芝士碎块😍将蛋黄同芝士酱汁均匀捞埋之后,每啖都食到浓郁蛋香同芝士味,好浓味好邪恶😈另外呢个卡邦尼意粉所用嘅烟肉同出面一般食到嘅唔一样,佢系用咗厚切嘅烟腩肉,开头以为佢厚切可能会好咸,但食落咸味好适中!!!食晒咁多旧都唔会有觉得好咸嘅感觉,整体来讲都几好食,值得推介👍🏻蟹肉蛋白沙律牛角包($98)🥐🦀一想碟见到咁大个牛角包,青瓜上面仲要铺满好多蟹肉蛋白沙律,沙律中间仲要夹杂住啲蟹粰,真系好吸引~ 整体来讲,蟹味非常之浓,食埋旁边柚子醋沙律,中和返蟹嘅浓味,变得清新开胃。焦糖香蕉烤棉花糖牛角包窝夫配雪糕 ($88) 🧇🍌🍨食完好浓味嘅主菜之后,用呢个甜品收尾真系非常满足🥹首先焦糖香蕉一向都系我嘅至爱,佢系原条切开再用焦糖烧,咬落外面一层薄脆焦甜,然后加埋朱古力酱的甜蕉香😍另一个重点系牛角包窝夫上面有好邪恶嘅棉花糖,棉花糖中间溶溶地,加埋脆脆嘅牛角包窝夫&朱古力雪糕,食到停唔到口🤭店舖设计加入左深水埗布街嘅元素,另外仲加
梦王•卡邦尼意粉($128)🧀🍝🍳
蟹肉蛋白沙律牛角包($98)🥐🦀
焦糖香蕉烤棉花糖牛角包窝夫配雪糕 ($88) 🧇🍌🍨
店舖设计加入左深水埗布街嘅元素,另外仲加埋浅木色嘅设计,真系好有一种舒服嘅感觉,而且店内亦有好多打卡位,例如一条条唔同颜色嘅布挂喺店里面,啱晒钟意打卡嘅你哋✨