2022-06-27
深水埗近期开左好多间唔错嘅cafe店,呢日同朋友约系枫树街呢间几有地标设计风格嘅餐厅叹个下午茶,餐厅采用超大落地玻璃窗,几有空间感,室内明亮宽敞舒适,仲可以望著路边行人饮翻杯咖啡几有一番风味☕️餐厅所有餐桌都系原木桌椅,有一个吧台,餐厅内仲摆放著一些绿植🌲让成个环境冇咁单调,几适合坐低慢慢享受~香煎带子蚬肉义大利面🍝$98成个餐都好大份量,带子好大粒,弹牙鲜甜,蚬肉同野菌都几多,配埋啲辣椒味道好丰富😋Creme Caramel $45🍮呢个系自家制作,布甸卖相一般,但系味道有惊喜😍口感嫩滑充满蛋香,表面淋上焦糖酱汁,完美搭配👍Matcha Cheesecake $58🍵🍰我个人系超钟意食任何抹茶既甜品,所以我要求都比较高,呢个芝士蛋糕抹茶味好浓郁,口感都好湿润,回味甘甜,系我钟意既口感!🤩表层嘅红豆点缀的岩岩好👍Blackccino $55呢杯朋友点嘅,我就唔饮咖啡☕️嘅,试左一啖有啲苦🤪但系朋友话几好饮☺️不苦 (深水埗)深水埗枫树街5A号地下
香煎带子蚬肉义大利面🍝$98
Creme Caramel $45🍮
Matcha Cheesecake $58🍵🍰
Blackccino $55
不苦 (深水埗)
深水埗枫树街5A号地下