2018-05-09 95 浏览
有日喺深水埗买完嘢, 就去左食呢间想试好耐既餐厅之前睇FACEBOOK介绍, 个汤底好似好正好辣咁样, 今次终于有得试喇~我拣左麻辣猪大肠薯粉-中辣, 我朋友拣左麻辣牛腩薯粉-小辣, 另外再加左一碟麻辣黄金皮蛋同一碟秘制猪手.首先讲下两碗薯粉先, 麻辣汤底好正好浓但唔咸, 有独特自家制既味道, 辣度比出面既餐厅辣少少, 我平时食中辣唔驶饮嘢, 但食呢碗粉, 我要一路食一路饮, 薯粉软硬适中, 牛腩系切粒, 我觉得有啲硬, 但猪大肠就好好味, 冇内脏味, 推介!!! 跟住同小食喇~ 皮蛋黄系吸睛既橙黄色, 唔算流心, 但都够JUICY, 少少辣, 唔错~~~ 猪手系少少爽𠮶只, 秘制汁有啲似卤水味既再咸少少,  味道都唔错, 筋位都几好咬口~值得一提既系店员同老板都好有礼貌 又会主动同食客吹下水, 价钱唔贵, 味道一流, 绝对会翻抄
有日喺深水埗买完嘢, 就去左食呢间想试好耐既餐厅

首先讲下两碗薯粉先, 麻辣汤底好正

2018-04-02