餐厅: 泰基隆
资讯:

👦🏻难得收工早,👧🏻又咁岩放假,👦🏻👧🏻两个都想食泰国野🇹🇭,就黎到深水埗泰基隆。🌟泰式香叶辣肉碎炒饭份量十足,辣椒加九层塔呢两样香料炒埋果然够镬气,免治猪肉肥瘦均匀,饭粒都炒到粒粒分明,如果唔食得辣既朋友仔记得嗌少辣,因为佢辣肉碎都有一定辣度🌶😋。🌟泰式海南鸡配油饭🐓🍚海南鸡好嫩滑,仲有必备嘅啫喱层👍🏻油饭重鸡油味但唔会太油腻,依旧粒粒分明。酸醋汁酸酸味味又开胃🌶,配上海南鸡真系一绝🐓。🌟泰式狮蚶狮蚶好新鲜,👦🏻觉得个狮蚶配上泰式酸辣汁真系好好食,平时出去大排档食多数用酒腌,而腌上酸辣汁真系第一次食,好有新鲜感👍🏻。🌟泰式干炒牛河牛肉份量颇多又滑身冇筋,河粉炒得干身惹味。

🌟泰式香叶辣肉碎炒饭

🌟泰式海南鸡配油饭🐓🍚

🌟泰式狮蚶

🌟泰式干炒牛河
牛肉份量颇多又滑身冇筋,河粉炒得干身惹味。