如果你食厌左深水埗基龙街大南街既Cafe, 其实另一边都开左d小店值得试吓!位置是黄金商场过条马路就到!室内装横以白色配以蓝绿色墙砖为主调,感觉非常干净,中午的自然光缓缓照进舖内感到额外温暖。店员十分友善讲解,超nice  前菜是菠菜和泡菜。泡菜是自己人手腌制,没有添加防腐制可以放心食多d~ 佢地仲准备紧pack好一包包可以买返屋企添𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥韩式紫菜饭卷𝓖𝓲𝓶𝓫𝓪𝓹五花腩 ($58) 推荐! 紫菜微脆好新鲜,加埋上面的芝麻好香。虽然我都怕肥,但以饭卷方式包住的五花腩,加上特制酱汁非常惹味!店员解释五花腩会比起其他选择味道较强,如果素食者都有菜类别的选择!牛肉韩式饭 𝓒𝓱𝓲𝓮𝓯 𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓜𝓮𝓷𝓾 ($78)韩式饭上的𩠌种类多,份量足够,味道不错!Lunch set 强烈建议加$15转沙冰!沙冰的冰打得细滑,味道很新鲜,甜度适中(怕甜人士,平日饮珍奶系走糖/微糖)平日对沙冰确实冇咩好感,只觉得又大杯,又甜,但饮到佢地既沙冰真系改变左我既睇法。~柚子沙冰, 很清新,好味到平日唔饮冻野的友人忍唔住全部饮晒!她强烈大推!~香蕉牛奶沙冰, 香蕉味浓中也喝到奶滑香!我看到其他食客的

店员十分友善讲解,超nice

𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥
韩式紫菜饭卷𝓖𝓲𝓶𝓫𝓪𝓹五花腩 ($58) 推荐!
紫菜微脆好新鲜,加埋上面的芝麻好香。
韩式紫菜饭卷

韩式饭上的𩠌种类多,份量足够,味道不错!
牛肉韩式饭

~香蕉牛奶沙冰, 香蕉味浓中也喝到奶滑香!
柚子沙冰

我看到其他食客的牛肉大酱汤都好吸引,仲有原本打算吃年糕暂时未有货很可惜,下次再来

2021-09-26
韩式紫菜饭卷