2024-02-09
✨手冲咖啡:衣索比亚 古吉 安娜索拉 桃乐丝 酵素水洗处理✨购自:麈缘咖啡(深水埗)价钱:$80推荐度:8/10-呢款咖啡有香浓嘅水蜜桃味🍑同柠檬味🍋 后韵乌龙茶感 仲有淡淡的花香🌸 钟意饮水果风味手冲咖啡嘅朋友可以试吓 桃味同柠檬味突出 同时保留咖啡嘅甜度同平衡感 口感柔滑得嚟 酸度取得平衡‼️整体有啲似饮紧白桃乌龙茶嘅感觉😋🤎✨手冲咖啡:秘鲁 亚马逊61 有机水洗处理 ✨价钱:$70推荐度:8/10-呢款咖啡味道丰富 带有朱古力🍫坚果🥜同谷物嘅香气✨酸度明亮 口感较柔顺 选择咗冻饮 坚果味就较突出 带有麦茶嘅余韵 为咖啡增添左丰富嘅层次🆙🤎✨手冲咖啡:哥伦比亚 薇拉 特级 水洗处理 ✨价钱:$60推荐度:8/10-呢款咖啡闻落好香黑朱古力同坚果味‼️酸度均𧗽 饮落由蔗糖嘅甜味开始 以苦乐参半的黑朱古力味结束 口感丝滑👍🏻呢款咖啡呈现咗一定嘅甜度 几特别🙌🏻💚✨自家制焙茶松饼✨价钱:$52推荐度:7.5/10-松饼系即叫即焗 外脆内软 外皮焗得焦脆 仲有蛋香味 整体食落唔会甜腻‼️焙茶味几突出 加入咗手打忌廉同果酱 中和返焙茶嘅苦涩🆗食落有层次感 感觉好健康👍🏻🤎✨自家制伯爵茶松饼✨价钱:
购自:麈缘咖啡(深水埗)
价钱:$80
推荐度:7.5/10
✨自家制伯爵茶松饼✨
价钱:$52
推荐度:7/10
呢款松饼食落有淡淡嘅伯爵茶味🍵 特别欣赏佢嘅忌廉即叫即打 口感好幼滑 再加上红豆🫘 提升返整体嘅甜度👍🏻 如果茶香味重返少少会较好🤏🏻整体嚟讲几欣赏佢嘅松饼松脆得嚟 唔会太甜 忌廉亦都系手打 所以抹酱唔会好湿润 诚意十足‼️