2021-08-21
📍深水埗慵懒风cafe‼️ • 打个哈欠放空一下🥱 -- 哈欠☕️••#pigfoodiexhk_深水埗#pigfoodiexhk_cafe=======================深水埗最近开咗间新嘅cafe,走简约木系风格,比人一种悠闲自在嘅感觉,忙完一日之后嚟叹下真系唔错!🤩除此之外,呢到仲提供pet menu,主人可以带埋佢哋宠物嚟㗎~------------------⭐️蟹肉杂菌奶油乌冬 $128 (7.4/10)蟹肉奶油酱汁浓稠,加埋蟹子令咸香更为突出~烟韧嘅乌冬挂满酱汁,啖啖都好满足😍加埋大量嘅杂菌,令口感更丰富!🥰------------------------------⭐️韩式牛肉泡菜拌饭 $118 (7.2/10)份量好多~建议可以同朋友share食🙈拌饭食落酸酸辣辣,开胃惹味‼️👍------------------------------ ⭐️红火龙豆花奶 $48 (7.5/10)卖相呈紫红色好吸引,饮落系好天然嘅火龙果味~加埋豆花滑捋捋,口感特别🥰------------------------------⭐️伯爵奶茶 $28 (7/10)饮落有earl grey阵
#pigfoodiexhk_深水埗
#pigfoodiexhk_cafe
=======================
------------------
⭐️蟹肉杂菌奶油乌冬 $128 (7.4/10)
⭐️韩式牛肉泡菜拌饭 $118 (7.2/10)
⭐️红火龙豆花奶 $48 (7.5/10)
⭐️伯爵奶茶 $28 (7/10)
饮落有earl grey阵阵幽香~甜度亦唔会太高!
整体嚟讲食物同环境都唔错,但食物定价就略为高咗少少🙈