2013-02-14
门口有个Barbie公仔做嘅蛋糕,之后上网search先知原来未有美心西饼已经有佢,可以话系最早期嘅蛋糕表表姐!内里都系一贯旧式冰室格调,2层高,怀旧地砖。伙计都系上左年纪的,一切都好似回到上个世纪一样。我地order左一个常餐&一个茄汁猪扒饭&沙嗲牛肉饭&冻奶茶常餐包括餐包,奄列,沙嗲牛肉面。奄列好大份呀,蛋好厚,仲要系滑蛋,有蛋汁流出黎架,不过就略嫌多油。沙嗲牛肉面个面虽然唔系出前一丁,但系都好好食,佢个沙嗲汁好香口,同个面好match不过一个常餐卖$38,好贵茄汁猪排饭,猪排好林,茄汁又唔会太甜太酸,d汁仲要系浸满哂个饭,好食。沙嗲牛肉面就差d啦,个汁好咸,可能用汤做底,沟淡左个沙嗲味先岩岩好。最后系杯冻奶茶,本来以为系旧式冰室,奶茶应该无甩拖,点知好失望,得个甜字。。。。。饮左两啖无饮了。
不过一个常餐卖$38,好贵