2025-01-26 0 浏览
深水埗都有一人锅叹啦,天气冻,想饮热汤,见到呢间出左浓汤鸡锅系一人锅,汤底每日用鸡脚、原只鸡、猪骨熬制至少6小时👍🏻 而且有好多选择,好有创意,重点系全部一人锅都系亲民价,几抵食,性价比高.假日下午,我就约左好友来呢度食饭,一人一个浓汤鸡锅唔驶争,入去就见到每枱已经有两个炉座👍🏻 所以所有锅上枱都会点火keep住烧热唔怕冻哂! .🍲招牌花胶浓汤鸡锅见到有鸡脾同几条花胶,鸡肉几嫩滑,花胶爽口,汤汁滋润,里面仲有娃娃菜,唔怪得多左一份清甜。一人锅可以拣配饭/米线/公仔面/米粉等,我地都拣左配米线,米线都俾得几多下,将米线摆入锅度煮又得,将汤倒落碗米线又得! 米线吸收哂汤汁够哂入味.🍲椰子竹笙鸡锅虽然呢两碗望落差不多,不过味道真系好唔同!里面加左大量椰肉同竹笙,使用新鲜的海南椰子,鸡汤充满椰香,又有另一番风味!同埋都系有娃娃菜!.🫔菜心我地仲叫多份时蔬,拣左菜心,就系简单蚝油菜心,好爽,唔错.🍹冻柠茶同热华田当然唔少得叫野饮,饮品都几多选择,两杯都唔错
🍲招牌花胶浓汤鸡锅
🍲椰子竹笙鸡锅
🫔菜心
我地仲叫多份时蔬,拣左菜心,就系简单蚝油菜心,好爽,唔错
🍹冻柠茶同热华田
当然唔少得叫野饮,饮品都几多选择,两杯都唔错
2025-01-19