2024-03-17
呢间位于深水埗同埋长沙湾交界嘅越南餐厅非常好味 😋价钱亦都系好实惠 🥰 重点系份量超级多 小编真心推介🥰 加上店员亦都非常nice 食得超开心🤣.🐷秘制卤水牛腱蕃茄汤粉(金边粉) 上菜嘅时候见到面条份量真系吓亲 金边粉虽然系用汤煮开 但系口感依然keep到 ❤️ 店员亦都会是不是经过嘅时候问使唔使唔加汤 非常贴心😍 亦会主动过嚟帮我哋加汤 冇咩几可会见到啲餐厅有咁好服务同埋店员咁nice 🤓 呢个蕃茄汤底鲜甜🍅 配上软绵嘅牛腱同爽口的蕃茄 啖啖都充满浓郁嘅香味🤣🤣🤣 推荐比中意浓郁汤底嘅朋友!.🐷双拼-手撕鸡 食呢一碗粉仲可以加钱要一份细嘅手撕鸡 入味多汁 肉质鲜嫩😉.🐷马拉盏 娃娃菜 小编好钟意食娃娃菜 佢哋嘅娃娃菜 唔系净系用水煮开就算 而系食到有上汤嘅香味😂😂 呢道菜仲带有香浓嘅马拉盏香料 搭配清脆的娃娃菜 😍.🐷香茅串烧-猪颈肉 猪颈肉烤得恰到好处 香气四溢 再淋上香茅酱汁 perfect match 😜.🐷越南米网春卷 外层酥脆 内里鲜美 搭配特制酱汁 酸酸地嘅味道令到成件事劲开胃😍.🐷火车头日本和牛汤粉(檬粉) 上菜嘅时候 仲见到啲牛肉系生嘅 过多阵就见到啲牛肉已经慢慢浸熟
🐷秘制卤水牛腱蕃茄汤粉(金边粉)
🐷双拼-手撕鸡
食呢一碗粉仲可以加钱要一份细嘅手撕鸡 入味多汁 肉质鲜嫩😉
🐷马拉盏 娃娃菜
🐷香茅串烧-猪颈肉
🐷越南米网春卷
🐷火车头日本和牛汤粉(檬粉)
上菜嘅时候 仲见到啲牛肉系生嘅 过多阵就见到啲牛肉已经慢慢浸熟咗 同样地 店员都系会定时过嚟问吓我哋使唔使加汤 小编呢碗粉都加咗一次汤🤓 碗粉份量超级多 而且啲牛肉都系精选顶级牛 汤底清爽不油腻 搭配檬粉 同埋小编唧咗啲青柠汁 😜味道清新独特
🐷蒜香牛油鸡翼全翼
酥脆的外皮包裹著嫩滑嘅鸡肉 蒜香浓烈 入口即化 外皮超级好食😂😂
越汤
📍深水埗营盘街128号地舖
#吃货日常#香港#茶餐厅#Cafe#面包#西餐#中餐#日本菜#韩国菜#泰国菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #深水埗 #深水埗好去处 #深水埗美食