2020-05-13
黎到深水埗,买电脑买game,去黄金啦,要寻宝,去鸭寮街啦,食印尼野,当然揾超哥啦话说,小妹真系生平第1次食印尼野,果然有惊喜舖头小小,但装修行简约风,坐得都好舒服,同外面繁忙又人来人往既街形成好大对脾🤣,墙上有依个手写装饰,唔记得左问店员点解添,下次再问先(乘机又有藉口再食多次)有野食黎啦第1样系印尼炒饭,以前对印尼野既认知只有印尼虾片🤣,估唔到印尼炒饭好好食,唔系有d咩特别既材料,但个炒饭粒粒分明,而且调味好好,食落好香口,我估(嗱,系我估姐🙆🏻♀️)如果系印尼人食,1定食到家的感觉(唔知系咪呢)第2样系海鲜炒手打面,有d似豉油王炒面加海鲜,同样炒得好香口,而且面好干身,但又唔会觉油淋淋第3样系虾酱炒通菜,因为小妹好钟意食虾酱,所以依个菜真系我杯菜😆,虾酱好香,菜好翠绿新鲜,又嫩口,实在系1棵靓菜另外野饮叫左珍多冰,野饮就真系稍为过甜,唔知系咪好似泰国奶茶d friend咁,通常都会甜d呢🤔,印尼特式🤔?如果可以有个减甜改良板咁就好啦整体而言,环境食品不错,响深水埗寻完宝揾食多1个新选择
话说,小妹真系生平第1次食印尼野,果然有惊喜
有野食黎啦