2024-07-30
最近揾到呢张想。。发觉我一时唔记得ᑭOST添~佢呢间食堂。。每季都有季节性野食。。所以次次都未必一样。。保持住新鲜嘅感觉👍🏼你普通行过未必觉得佢系一间餐厅。。甚至以为仲装修紧。。唔太吸引。。但一入到去就非常文青。。好有ᖴEEᒪ。。我同朋友去。。叫左4款野食~个五花肉配凤梨超清新。。超ᗰᗩTᑕᕼ我就好钟意佢嘅吉列紫苏鸡。。虽然佢系炸咗。。以为好热气。。但一咬落去个鸡肉超级ᒍᑌIᑕE👍🏼👍🏼最后我仲叫左个ᑕᗩKE食。。佢都系跟季节出。。所以今次食左下次都未必再食到。。而今次系无花果。。呢个配搭好清新。。仲有呀。。如果想过黎食野。。一定要ᗷOOK枱。。唔系就摸门钉。。..🍱酱渍大啡菇伴烤洋葱烧汁凤梨五花肉🍱烧鸡泡鱼干吉列紫苏鸡肉串烧..📍 习作 (深水埗)深水埗长沙湾道66号地舖..@zapjok ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesof
发觉我一时唔记得ᑭOST添~
佢呢间食堂。。每季都有季节性野食。。
所以次次都未必一样。。保持住新鲜嘅感觉👍🏼
但一入到去就非常文青。。好有ᖴEEᒪ。。
我同朋友去。。叫左4款野食~
个五花肉配凤梨超清新。。超ᗰᗩTᑕᕼ
我就好钟意佢嘅吉列紫苏鸡。。
最后我仲叫左个ᑕᗩKE食。。佢都系跟季节出。。
🍱酱渍大啡菇伴烤洋葱
烧汁凤梨五花肉
🍱烧鸡泡鱼干
吉列紫苏鸡肉串烧
📍 习作 (深水埗)
深水埗长沙湾道66号地舖
@zapjok
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#zapjok#shamshuipo#shamshuipofood#shamshuipocafe#深水埗cafe#习作#习作咖啡部#深水埗美食#深水埗#深水埗好去处