2020-10-30
早两晚约左住深水埗既朋友食饭,我都惊𠮶边无咩好食,所以都问佢要唔要车佢去其他区,不过佢话带我食好野,咁我就跟佢去睇下有几好!去到西九龙7楼既凯日宴会厅,地方大又唔驶等位,装修劲新净,又真系估佢唔到!晚饭小菜价钱都算经济实惠,有好多套餐做紧优惠,每个𩠌都系几十蚊!抵食!选择都几多,丰俭由人!我同朋友两个都系大食之人,见价钱唔贵就叫左两个孖宝套餐,一于整餐大鱼大肉!落完单,蒜香味十足既xxxx好快就送到,菜都几嫩滑,几好食!另一个好快到既冶味唐生菜煲,'炸炸声'送到台上,待应捞一捞,阵阵香味马上扑鼻而来,生菜爽口,带点虾干既咸香味,真系几冶味!强烈推介9.8 / 只既红烧妙龄乳鸽,每人限叫一只,卖相吸引,外皮香脆,鸽肉有肉汁得嚟都叫嫩滑,必食推介!炸得几香脆,骨都食得埋!另一抵食孖宝既黑椒脆皮烧鹅,卖相吸引,阵阵黑椒香味,热辣辣送到台上!带点油香黑椒味既外皮都烧得几香脆,鹅肉肥瘦适中,有肉汁得嚟又滑口!一咬骨肉分离!压轴出场既清蒸东星斑用料十足,大大条足一斤重!见到都食指大动!用汤匙拨开条鱼,鱼肉香味扑鼻而来证明火喉恰到好处,骨肉容易分离!淋上鼓油汁,鲜味十足既鱼味既嫩滑又啖啖肉!推介!最
选择都几多,丰俭由人!
炸得几香脆,骨都食得埋!
最后仲有惊喜甜品,桂花糕送,食落又系要推介! 椰香味十足,加上清新既桂花香味,完全唔会有违和的感觉!