2022-01-04 237 浏览
平日行开呢间美味的泰国菜餐厅都见到好多人食,虽然店舖细细间,得几张台仔,但成日都坐满人,莫非真系咁美味,一于试过先知。 呢间餐厅系正宗泰国人主理,连啲职员都系泰国人,墙上都贴咗泰皇嘅照片,好似去咗泰国咁。 泰式大虾炒金边粉用个蛋网包住啲金边粉,卖相相当吸引,大虾爽口,味道甜中带酸,再加少少青柠汁,加埋啲香脆花生,充满住泰式风味。 炸虾饼够热烫口,咬落去仲有烟出,虾饼炸得金黄香脆,爽口弹牙。 烧猪颈肉真系必点㗎, 肉质好爽脆,亦有焦香,再配埋个泰式酸辣汁无得输。 泰式沙嗲串烧系每次食泰国菜必点嘅菜式,猪牛鸡各点咗一串,表面微焦,加埋啲沙嗲酱,真系非常滋味。 黄咖喱啱晒我呢啲唔食得辣,但又想品尝下咖喱滋味嘅人去点,今次拣咗鸡,有浓浓嘅咖哩香同椰香,配菜薯菜够粉够入味,净系捞啲汁都可以食多两碗饭啦。

2021-12-02