2019-03-11 213 浏览
每次系深水埗整完指甲都会黎麻辣川,啱哂我毒食🤪呢度𩠌同汤底都好多款,任君选择,食素食肉食内脏都得,我自己心水配搭就系肥牛竹笙麻酸辣小小辣👍🏻🔺米线计我话食米线最重要就紧系个米线同汤底啦☝🏻呢度米线我觉得几滑几好食,唔会好易断,又唔会淋到呀婆都梅得烂,不过米线质感呢啲好睇个人口味嘅~ 同埋米线份量唔算多,我一个女仔食啱啱好~🔺汤底我自己就偏好食麻辣同酸既汤底,呢度既麻酸辣汤底完全系一次过满足我两个愿望!个汤底应该系鸡汤底,一啲都唔漏唔肥腻,不过麻方面就略嫌少左啲!🔺𩠌竹笙真系好啱配米线食,索哂啲汤,又好爽,不过呢度竹笙同谭仔食开既唔同,可能来货唔同,麻辣川既竹笙有少少似猪皮个口感~ 至于雪花肥牛(餐牌上系咁写架☝🏻),雪花我就唔多见喇,不过唔算un,整体𩠌都唔算好多,味道就不过不失啦~🔺配菜配菜呢度有四款,唔需要既可以系纸仔删左佢,芽菜韮菜就基本啦,另外仲有炸菜粒同酸菜粒,细细粒,我觉得都几好食👌🏻
每次系深水埗整完指甲都会黎麻辣川,啱哂我毒食🤪

🔺米线

🔺汤底