餐厅: 香港仔潮州海鮮酒家
资讯:

发现咗深水埗一间隐世潮州菜馆,就趁住生日月,同姊妹一齐去试一试佢,呢间小店位于深水埗青山道天悦广场地下,一入到去,见到都好多人,好彩我哋有提前book位,因为都真系几爆场,虽然咁爆场,但系呢度嘅侍应生态度都一直都保持好好试咗几个招牌菜式,佢个卤水拼盘一定要试一试,鹅肝非常之甘香而不腻,鹅肠肥得来又有爽脆,非常有口感,中间油脂满溢,入口甘香爆油,鹅片嫩滑,招牌卤水汁非常之入味,唔会有靭口嘅感觉我哋预留咗一份浓汤鸡煲翅,上枱时已经见到好大次梳翅,手掌咁大梳,仲有好好大只花胶,而且浓鸡汤味,见到有成大半只鸡,非常足料,冬天饮又热辣辣又滋补,我哋叫咗个八位用嘅八两翅,大大煲有个Gas炉坐住,可以喺度慢慢饮喺呢度嘅椒盐鱼仔都好出色,我哋试晒椒盐九肚鱼同埋白饭鱼,外脆内嫩,入口即溶,我特别钟情食九肚鱼,白饭鱼我哋仲要叫咗两碟,用嚟送酒一流潮州菜馆就一定要试吓蚝仔粥,蚝仔满满,又够大只又够肥,啲粥索晒啲蚝汁,非常之鲜甜,而且价钱合理,系性价比非常之高嘅餐厅,非常之有惊喜,之后都会再同朋友继续落去试埋其他唔同嘅美食地址: 深水埗青山道155至181号天悦广场地下A6铺

地址: 深水埗青山道155至181号天悦广场地下A6铺
2024-02-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
  • 浓汤鸡煲翅