2020-03-12
环境好光猛,枱与枱之间都几阔落,餐厅尽量分开其他食客。上菜前侍应好主动拎热水盘比我哋洗餐具,食得安心。丰锅招牌麻辣鸡煲(半只) $188上枱鸡件大约八成熟,店员炒几分钟, 叮嘱我哋由细件鸡肉开始食起。鸡煲味好香,鸡肉都好嫩滑,越煮越香辣,好惹味,但略严鸡肉唔够好入味。 食晒啲鸡肉之后就可以咁店员加汤打边炉啦。手工即炸鱼皮 $53系原条炸鱼皮上,好大块,足足长过个煲,第一次见咁既炸鱼皮,好特别。 鱼皮非常薄脆,浸落啲汤度依然keep到脆卜卜,冇油益味,表面放咗少少椒盐做调味,值得一试。特级牛柳粒 $88粒粒都有雪花,虽然唔算好均匀,但肥瘦适中,唔会太肥,食落好软腍,有油脂香,因为系粒状,打边炉都可以所以锁住肉汁。花心蟹粉丸 $53边有脆卜卜的蟹子,几弹牙。皇帝菜 $42食咁多肉要食返啲菜来清一清先。皇帝菜洗得好干净,且而好新鲜,食落冇揸。蝶豆花雪梨特 $42做型好吸引有渐变效果,雪梨味好清甜,唔会过甜。水蜜桃梳打 $42下面系好甜既糖浆,一定要搅匀先好饮,梳打好够气。
丰锅招牌麻辣鸡煲(半只) $188
手工即炸鱼皮 $53
特级牛柳粒 $88
花心蟹粉丸 $53
边有脆卜卜的蟹子,几弹牙。
皇帝菜 $42
蝶豆花雪梨特 $42
做型好吸引有渐变效果,雪梨味好清甜,唔会过甜。
水蜜桃梳打 $42
下面系好甜既糖浆,一定要搅匀先好饮,梳打好够气。