2016-08-29 129 浏览
行到饿饿地,沿路边行边觅食,经过尚品餐室,已经有好香好香既味道,所以决定一试。一睇餐牌已经系花多眼乱!我同友人两个人都谂左阵先可以决定到叫什么,我们点了碗潮汕肉碎鸡粥,腐乳炒通菜同埋风沙椒盐九肚鱼。潮汕肉碎鸡粥:碗粥好正宗,好有潮洲粥嘅感觉,同埋用料十足,而家好难食到咁正宗咁足料嘅粥!好好味,我同友人好轻松就将成碗粥食晒腐乳炒通菜:份量同卖相绝对唔惹少,啲汁好多好好味,炒得好入味,食每啖通菜都有腐乳嘅香味,我同友人真系食到完全停唔到。风沙椒盐九肚鱼:唔系好多地方食得到,见到呢度有得食当然要叫啦!风沙椒盐九肚鱼绝对没有失望,一定一定要点,一咬落去系皮薄完全唔会觉得太厚粉,九肚鱼非常滑,非常值得推介。而且呢度份量十足,大大的一碟九肚鱼,但实在太好味喇,我同友人全部食晒。尚品餐室确是惊喜之作,佢小菜之外仲有鸡煲同火锅,下次会同多啲朋友黎试下个鸡煲

尚品餐室确是惊喜之作,佢小菜之外仲有鸡煲火锅,下次会同多啲朋友黎试下个鸡煲

2016-08-20