-「口味好个人,但系好唔好味通常都好一致😋」大排档一定要有镬气,屋企就算可以煮中菜,但一定做唔到大排档嘅镬气,呢一间每一次都要排长龙,无论系香港人定游客都好钟意,要有排队嘅心理准备。另外我都好欣赏大排档嘅热闹,不过夏天真系好好好好好好好热,同埋我唔怕污糟。🤣小炒王呢个小炒王有好多唔同款嘅配料,入面有腰果、虾干........比例上平均,总之好多配料同炒得好好食,我平时麻麻地食韭菜,但呢度嘅韭菜去了草青味,如果炒得再干身少少我会比100分,呢个送啤酒一流,送饭都好啱。椒盐濑尿虾 (时价)避风塘嘅味道,超级惹味,对我嚟讲炸蒜实在太大粒,大粒到根本食唔到,如果有剥壳濑尿虾就更好,好怕个壳搞到口都损埋。椒盐九肚鱼外脆内软就系呢个𩠌菜嘅精髓,整体都好食,平时食九肚鱼有滑潺潺嘅感觉,呢一只就唔同比较干身。豉汁炒蛏子呢种蛏子大小刚刚好,有时蛏太大只反而好韧,呢个豉汁唔辣薯仔牛柳粒薯仔太大粒,牛柳好鬼咸,个人口味上我比较喜欢万发的薯仔牛柳粒,因为薯仔加咗蜜糖会甜啲。-每一间餐厅都各有千秋,如果喜欢大排档的话,呢一间系好好选择。推荐指数:⭐️⭐️⭐️ 整体都好味,如果唔怕热、唔怕排队、唔怕环境污糟就快去食。我
「口味好个人,但系好唔好味通常都好一致😋」

小炒王

椒盐濑尿虾 (时价)

椒盐九肚鱼

豉汁炒蛏子
呢种蛏子大小刚刚好,有时蛏太大只反而好韧,呢个豉汁唔辣

薯仔牛柳粒

推荐指数:⭐️⭐️⭐️
整体都好味,如果唔怕热、唔怕排队、唔怕环境污糟就快去食。

我唔怕所以唔好同我争位。🤣
  • 豉椒炒蛏子
  • 小炒王