2023-11-06 32 浏览
位处黄竹街,深水埗站行过两个路口,5mins就可以到到,装修唔似一般川菜馆,坐得好舒适,布饰亦颇有格调,难得既系佢食物种类好多,不过用QR Code落单分哂类又几OK,先拣火㶽汤底(鸡煲/酸菜鱼等等),可以话食得辣同想多肉既可以尽情辣又多肉,我自己就拣左酸菜鱼,跟住可以拣火㶽配料,又或者好似我讲,拣小菜、拣串烧、锡纸烧等等,唔钟意火㶽底既又可以嗌烤鱼,我见隔离枱修烤鱼都鬼死咁香,好吸引下!黄金酸菜鱼锅(小)本来以为细锅应该少好多,上到枱发现都几多鱼下,调味料又充足,嗌左鲷鱼片,入口弹牙重味,提提大家,调味料愈煲得耐愈入味,我拣左微辣去到最尾食果时就Feel到都几重辣味,正!鸡软骨完全系中国既味道,浓浓既孜然粉味道,配衬鸡软骨既咬口,又脆又软,唔错蒜香烧蚬用锡纸盆配合明火烘底,愈耐愈有味道,啲蒜多到好似唔驶钱咁,钟意食蒜既人有口福了蒜香鸭血除左蚬之外,我仲嗌左个鸭血,又系厚重既蒜味配合明火锡纸,鸭血口感滑溜,血腥味淡淡,唔会一夹就散,好泡椒鱼皮作为一个餐前小吃,佢绝对值得嗌返个,鱼皮既弹牙度加上辣得滞果时用佢黎过一过口腔既浓味都系好好抄莴荀丝我一向钟意食菜,呢个莴荀继续比到大家惊喜,钟意

黄金酸菜鱼锅(小)

鸡软骨
蒜香烧蚬

蒜香鸭血

泡椒鱼皮

抄莴荀丝
我一向钟意食菜,呢个莴荀继续比到大家惊喜,钟意浓味既朋友川大哥会令你好快乐

红糖糍粑
出色,真系好出色,外脆内韧带有红糖既味道,整个组合会令人好想一食再食
2023-11-03