2022-08-26
🥢深水埗 自家制家庭风韩国菜 必食打卡拉丝芝士卷蛋 🥢之前经过开深水埗黄金前少少有间门面装修几清新的韩国餐厅,粉蓝粉白色做主调已经留下了印象,咁啱麻甩女子祖 又得闲,约埋一齐下午过去睇吓有咩食,原来舖头细细得十个位置,喺晏昼3:00 到达已满坐需要等一等 ,不过等了一阵好快就可以入座🥢刚刚好好彩安排到窗口位置,下午时份阳光好好由窗外打落嚟,影相打卡都出来效果好靓,店内有好多可爱小摆件装饰,墙上仲有两幅猫咪插画,感觉好有家庭feel🥢煎鸡蛋卷芝士(全份)$78由于个人好钟意食鸡蛋,见到有鸡蛋卷一定要点返个来试吓,上台时真系哗一声,第一次见用了蕃茄汁写上韩文,店员解释呢个字系身体健康咁解,想食到呢个蛋嘅人都健健康康,而入面充满了拉丝芝士,煎得外层好有蛋香,内层软滑充满芝士的感觉🥢迷你煎泡菜饼$78一客有四件的泡菜饼,系由店舖自家制的,同出面食到的感觉好不一样。厚实厚实的口感煎得比较干身而香脆,钟意食香口嘢的朋友会钟意🥢韩式无骨炸鸡配甜辣酱半份 $78开头以为系有酱汁得韩式炸鸡,呢款炸鸡更似平时食到的炸鸡粒,口感干身香脆,点旁边自家制的甜辣酱,酸酸甜甜的,辣度比较底,唔食得辣的都可以试试🥢
🥢煎鸡蛋卷芝士(全份)$78
🥢韩式无骨炸鸡配甜辣酱半份 $78
韩式无骨炸鸡配甜辣酱
🥢厚切五花腩芝士泡菜拉面$88
即食面控的我一定要试试泡菜拉面
,拉面少少辣带泡菜的酸爽,厚切五花肉因为比较厚身,食落会有少少嚼劲,个人口味如果再淋多啲啲会更加好,但胜在五花腩够晒多
厚切五花腩芝士泡菜拉面
🥢蜜桃沙冰$45
🥢士多啤梨牛奶沙冰 $45
蜜桃及士多啤梨沙冰味道近似饮果味紧牛奶,好浓稠的感觉,颜色好打卡充满少女心
📍 MW Korea House (深水埗)
深水埗福华街178A号地舖