深水埗都有高质Fusion菜食!!环境方面:一入门口第一下俾我印象系小温馨嘅感觉,有主题,简洁舒服🙂食物方面:薄饼烤饼配番茄莎莎: 上菜前送上嘅,感觉别出心裁。以为系普通嘅番茄莎莎,但浸系醋度食落酸酸甜甜,开胃又好食!再配埋加左橄榄油嘅烤薄饼片,有别于餐包或toast,咬落脆口又唔会太dry👍🏼意式风干火腿配蜜瓜: 蜜瓜有四件,大大件之外又够晒甜!而且火腿分量都好多,伴碟配菜仲加左蜜瓜味既"鱼籽" ,配上火腿又系另一种食法,好特别!野菌牛肝菌宽带面: 份量不多不少,唔怕太漏。宽带面煮得啱啱好,唔会太淋。菇嘅份量都几多😍 Sauce加埋面头嘅芝士好浓味好香!伊比利亚猪鞍扒配柚子酱:份量比较大,都足够3-4人食。猪鞍煮得啱啱好,唔会太干,而且都好容易切。配菜系西兰花,椰菜花同炸过嘅番薯,最钟意系番薯个边脆脆地同好甜!加埋柚子酱酸酸甜甜,唔错!咖啡焦糖炖蛋配雪糕:焦糖够厚,而且配上咖啡味中和,特别得黎又唔会太甜!总结:估唔到系深水埗区食到咁高质嘅fusion菜,睇到出有心思,绝对有惊喜!
深水埗都有高质Fusion菜食!!

环境方面:
一入门口第一下俾我印象系小温馨嘅感觉,有主题,简洁舒服🙂

食物方面:

薄饼烤饼配番茄莎莎:
上菜前送上嘅,感觉别出心裁。

意式风干火腿配蜜瓜:
蜜瓜有四件,大大件之外又够晒甜!

野菌牛肝菌宽带面:
份量不多不少,唔怕太漏。

伊比利亚猪鞍扒配柚子酱:
份量比较大,都足够3-4人食。
猪鞍煮得啱啱好,唔会太干,而且都好容易切。

咖啡焦糖炖蛋配雪糕:
焦糖够厚,而且配上咖啡味中和,特别得黎又唔会太甜!

总结: