2023-02-11
系一间想去咗好耐既木系𝐜𝐚𝐟𝐞 睇相见到佢地有杯抹茶特调好似好吸引咁 今次终于黎到𝐥𝐮 ⚗︎·̫⚗︎🫧ᵕ̈ 抹茶特调 $𝟔𝟎🫧ᵕ̈ 榛子特浓可可拿铁 $𝟔𝟎🫧ᵕ̈ 龙虾明太子𝐄𝐠𝐠 𝐃𝐫𝐨𝐩 $𝟗𝟐🫧ᵕ̈ 味噌猪颈肉特飞面 $𝟗𝟖首先要讲咗杯抹茶特调先♥︎ 佢系用咗豆腐+ 抹茶 + 𝐨𝐚𝐭𝐦𝐢𝐥𝐤整成既!!🍵 因为我饮奶有时会肚痛(怀疑系𝐥𝐚𝐜𝐭𝐨𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐨𝐥𝐞𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞),所以呢杯用𝐨𝐚𝐭𝐦𝐢𝐥𝐤冲既𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞就几啱我~比较特别系里面仲有啲打碎咗既豆腐粒,饮落豆味几香浓,抹茶味就相对淡少少,系几特别既一杯𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞~另一杯我地叫咗榛子特浓可可𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞,榛子味几香浓,用咗比较浓味既可可粉,饮落唔会觉得甜,仲落咗啲黑朱古力碎碎喺面,饮落个层次丰富啲🍫见隔离枱枱都叫𝐄𝐠𝐠 𝐝𝐫𝐨𝐩,我地都跟住叫咗个龙虾明太子𝐄𝐠𝐠 𝐃𝐫𝐨𝐩,龙虾肉系偏向似龙虾沙律既,个𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞系𝐦𝐢𝐱咗啲明太子酱同带少少𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢既辣味几得意,上面仲铺满咗炒蛋,炒蛋好嫩滑份量都好足,配埋用牛油烘到热辣辣既𝐭𝐨𝐚𝐬𝐭真系唔错~而味噌猪颈肉特飞面用咗几少见既𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞,因为𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞形状卷卷地咁比较
🫧ᵕ̈ 抹茶特调 $𝟔𝟎
🫧ᵕ̈ 榛子特浓可可拿铁 $𝟔𝟎
🫧ᵕ̈ 龙虾明太子𝐄𝐠𝐠 𝐃𝐫𝐨𝐩 $𝟗𝟐
🫧ᵕ̈ 味噌猪颈肉特飞面 $𝟗𝟖
而味噌猪颈肉特飞面用咗几少见既𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞,因为𝐭𝐫𝐨𝐟𝐢𝐞形状卷卷地咁比较挂汁,味噌味既酱汁偏浓味,个人就觉得淡返少少食落就会冇咁腻