2020-06-14
今日嚟到石硖尾开会,见到呢间新开嘅餐厅,地方几靓,价钱都OK,所以就试吓。要入呢间餐厅,要经过几间茶记。穿过楼梯,就见到呢间有露天茶座嘅西餐。入到去,就会见到餐厅装修10分精致,好有心思,同其他附近嘅餐厅真系与众不同。首先讲吓个Menu先啦,负责人同我哋讲午市套餐每两星期转一次。咁样都几好, keep住有新意,唔会食到闷。午市套餐选择10分之多,但系我同我朋友都系食玉秀。所以就拣咗个招牌鸡扒煎蛋同埋纽西兰西兰扒套餐。价钱十分之经济,午市价钱包埋一碗餐汤或者沙律,加多少少钱仲可以试埋佢嘅sour dough。本身都好想试吓,但系见到套餐份量都唔算细,而且自己唔系太肚饿,就谂住留返下次先试呀。食物叫咗一阵,就好快已经嚟啦。首先讲咗个餐汤,相信佢每日都唔同,今次我哋饮嘅系蘑菇忌廉汤。唔好以为系罐头食开嘅蘑菇忌廉汤,呢碗汤饮到系好有手工同埋心思制造嘅,而且上菜嘅时候,即系热辣辣,唔系就咁喺厨房度俾你就算。味道亦都比其他餐厅嘅浓郁,完全冇令人失望。至于鸡扒同埋西冷,两个套餐份量都好足够。而且卖相仲好吸引添。我最钟意嘅系,两个套餐虽然系扒餐,但系半碟都会有一定份量嘅蔬菜,绝对系一个均衡饮食嘅套餐,
至于鸡扒同埋西冷,两个套餐份量都好足够。而且卖相仲好吸引添。我最钟意嘅系,两个套餐虽然系扒餐,但系半碟都会有一定份量嘅蔬菜,绝对系一个均衡饮食嘅套餐,最啱注重健康嘅我。
纽西兰西兰扒
鸡扒煎蛋套餐
餐饮
鸡扒同牛扒食落去肉质坚厚,味道丰富。配埋个饭同埋薯条,真系好满足。最重要嘅系食物份量同埋咁嘅质素,价钱都系低过好多唔同嘅西餐。性价比超强。睇吓个Menu,唔够喉我哋亦都食多咗个柠檬挞。
柠檬挞叫咗一阵间就黎到。同其他呢度嘅食物一样,无论系买相同埋价钱甚至乎味道都10分出众。甜甜酸酸嘅柠檬挞,唔会感觉好溜,酸酸地就知啱夏天食。绝对推介!
柠檬挞
呢个绝对系一个好满足嘅午餐。我哋再睇多阵个Menu就发觉原来佢除咗有pasta ,沙律,同埋扒餐之外,晚市仲会有pizza食添。真系好想快啲嚟下次再试。总括而言,呢度绝对系一间性价比超高嘅hidden gem餐厅, 一定会出返嚟试。