2020-02-25
镵咀万万岁!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻 Bib n Hops 万岁万岁万万岁🥳..🐭餐厅分Bar Area及Meal Area,亦有室外位置。装潢主要系英式酒吧风,但加入左新潮玩味元素。感觉充满活力,非常Chill,好适合朋友聚餐!..🐭食物款式唔算太多,但经典菜式、新派菜式一应俱全。虽然主打韩国菜,但其实混合了中,西,意,法,日式风格,非常独特有心思。..Gin Tonic $62卖相👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性价比👅👅👅👅👅🐭一般Gin Tonic都系配柠檬,比较特别佢系配西柚,味道好匹配. 而且大大杯分量十足!..Virgin Mojito卖相👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅性价比👅👅👅👅🐭薄荷叶好新鲜,香气十足,饮落口舒畅爽快..香辣吞拿鱼他他 $138 (半价$69)卖相👅👅👅👅味道👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性价比👅👅👅👅👅🐭吞拿鱼鲜味十足,口感嫩滑,他他酱汁酸酸地好开胃,配上蛋黄酱及莲藕脆片,非常特别..串烧牛舌$98 (半价$49)卖相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性价比👅👅👅👅👅🐭上碟方式好有心思,网架
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
Bib n Hops 万岁万岁万万岁🥳
Gin Tonic $62
Virgin Mojito
份量👅👅👅👅
性价比👅👅👅👅
🐭薄荷叶好新鲜,香气十足,饮落口舒畅爽快
香辣吞拿鱼他他 $138 (半价$69)
味道👅👅👅👅
性价比👅👅👅👅👅
串烧牛舌$98 (半价$49)
性价比👅👅👅👅👅
🐭上碟方式好有心思,网架下面有一粒小小燃烧紧嘅碳,所以牛舌嘅炭烤味十足。厚切牛舌口感非常幼嫩,入口溶化,而且充满牛香味。
鸡肉石烧拌饭 $138 (半价$69)
性价比👅👅👅👅👅
🐭餐厅大胆地用左重庆麻辣汁去取代拌饭所用嘅韩式辣酱,味道出奇地匹配,亦不会太辣。
炸冬甩雪糕 $78 (半价$39)
份量👅👅👅👅
性价比👅👅👅👅👅
🐭同预期好唔同,非常特别!冬甩细细粒圆波波形状,咬落口暖暖地。里面系黑芝麻味,质地口感似平时面包店嘅迷你麻薯波波球,但较厚实。配埋香滑浓郁嘅云呢拿雪糕,同新鲜调制嘅无花果酱,感觉非常幸福。
🐭另外亦值得赞一赞,今次虽然系用半价优惠,但食物嘅水准丶份量,同餐厅嘅服务丶诚意都冇因为优惠而相应下降,而且比其他餐厅更优胜。
🐭食神鼠到Bib n Hops非常满足一游,拜~