2017-08-28 682 浏览
间中我都会食下连锁寿司店,贪方便地可以解决久不久才出现既寿司瘾,正如我曾经讲过,去过日本食寿司既,番到黎香港食寿司既频率会减少。我都好耐无食峰寿司,今次一试,感觉上峰寿司既盛(即系一set寿司咁上)同埋套餐较多,配搭种类亦较广,味道上以香港连锁寿司店标准黎讲算okay。我今次就试左依个峰寿司盛盒,188蚊,除开每人8件寿司加三粒小卷,价钱还可以。依个寿司盛不足既地方,包括鱼背寿司不够肥美,食起上黎油脂味唔够,依方面元X寿司做得好啲啲。仲有一个奇怪既地方,就系佢既卷物用左咸酸菜,有别于一般既用青瓜,虽然味道正常,但感觉不太好至于鱼生类寿司就中规中矩,反而有惊喜既系件玉子寿司食完个寿司盛见个肚仲有少少位剩😅叫多个特大三文鱼三点盛,以长度计系okay既,中间件灸烧三文鱼寿司系岩岩烧好,仲出少少鱼油;至于左手面既渔师风寿司还可以啦,不过我成日觉得千岛酱嘅味道会盖过三文鱼嘅鲜味。成餐每人先至$125,其实都好对得起个价钱架啦
峰寿司盛盒
至于鱼生类寿司就中规中矩,反而有惊喜既系件玉子寿司
特大三文鱼三点盛
成餐每人先至$125,其实都好对得起个价钱架啦