2012-02-28 28 浏览
一直以来,taco这名字都只系漫画中听过,自己从来都未试过taco这食物。今日放工后去鲗鱼涌听义工briefing , 走时我"食之一匹狼"既性格发作,系四处揾食时,就比我见到好醒目既字: Mr.TACO~ (后期先见到truck字..)一直以来TACO系点样,都只系想像出来,再者本身已经食左晚餐所以只想食小小野,见到$15一个taco唔贵,我就忍不住来—客(外卖)~我叫左最普通既taco,配牛柳粒。叫了没几耐,佢地就啰左个小胶袋比我,里面有D银色发光既野,我即时呆了,因为没想过这样上菜。(以为会好似PANCAKE咁上)最初见到佢个PACKING, 真系以为系烧野食成日见到既金菇, 不过就唔系包得咁密实, 粗粗地包下咁所以好易打开, 打开之后就有另一片天比我心中既TACO细好多, 成日电视同漫画见到既TACO系要双只手先啰得到, 不过LEE只TACO就一只手啰得晒, 真系好的式 不过话虽的式, 不过料都算捉 , 济一D柠檬汁之后再将另上既肉料汁倒入去, 卷起来就食得, LEE D动作系一路行一路食就有一定难度, 系OFFICE或返到去食就好快好方便, 算OK啦~ (不过对于惯左街边一路

TACO (配牛柳粒) $15
不过话虽的式, 不过料都算捉 , 济一D柠檬汁之后再将另上既肉料汁倒入去, 卷起来就食得, LEE D动作系一路行一路食就有一定难度, 系OFFICE或返到去食就好快好方便, 算OK啦~ (不过对于惯左街边一路行一路食既我, 完全无难度)

讲返个TACO, 唔知系天气冻定系咩, 个TACO唔热....可以话冻......不过有锡纸包都会冻 (其实系好微既微暖....我仲要系一啰到即拆来食唔系啰返去食....), 就真系有点儿那个啰..... 内里既他他酱同莞西配起来食好夹! 加上那一小片柠檬济既汁, 很醒谓, 相信如果系堂食会更正~ 牛肉粒就有点韧, 不过唔算难食, 当佢系一种奇特既口感来食都唔错~

今次只系小食个TACO, 不过都几得意, 见到D其他菜都唔算好贵, 可惜因为已经食左饭所以唔可以食太多, 咁只有留待下一次了, 到时会再写详尽D既食评
题外话/补充资料: 值得一提既系, 佢上菜既速度真系好快, 可能TACO算系一种速食物品吧? 或者我只叫了一个TACO吧? 真系一分钟都唔使就有得食.....不过同场有一对堂食既男女叫左好多野都好快, 唔错~
2012-02-28
1 分钟 (外卖自取)
  • TACO