2017-12-22
今日想食得特别少少,所以就去咗佐敦嘅呢间尼泊尔餐厅度食饭,其实佢都系一间bar~装饰几特别,灯光又有少少暗咁,成个环境都几有气氛🤣个人觉得份Menu个设计都几特别几靓,每个菜式都有详细讲下系有咩ingredients🤣一开始啲嘢食未到,餐厅就俾咗啲花生我哋食住先,再一路倾住计等,唔使咁闷😋我哋叫咗两杯饮品,一杯系cocktail既secret love,另一杯就系non alcohol既mango smoothie~secret love嘅酒精味好重,要细细啖咁饮先得,而mango smoothie我就觉得比较好,唔系太甜而且都几大杯。呢度啲嘢饮全部都买相好靓~望落好chill🤤🤤店主介绍我哋食呢款食物叫momo,系类似dumplings既食物,感觉上比较有尼泊尔嘅风味,仲足足有10只咁多~计返每只都系6蚊到咋😆😆另外一款系penne carbonara,几大份几饱肚,上面仲有啲芝士碎同埋蛋浆,两样野捞埋啲卡邦尼长通粉一齐好好食💕😃系呢间餐厅食嘢唔算贵,但系又比我哋食到啲特别啲嘅嘢食,终于觉得香港真系一个美食天堂🤤😋