餐厅: Bebe V
资讯:

2013-01-27 206 浏览
jan 19, 13...........7人跑来行山,由索罟湾开始...........叫咗 :1) 热咖啡-我无饮到,叫闻到好香2) tiramisu (hk$28)-mascarpone层都小挺身,无唛mascarpone香,奇怪里面嘅蛋糕/lady fingers部份好难叉开,咬落似pancake质感,-又无咖啡味/酒香-似雪咗好耐,幸好无雪味3) custard puff (hk$23)-见到我朋友,1定会叫-个pastry小挺实-中间嘅cream有点clot埋咗,所以分吃时有点难用pastry"匹"d cream出嚟-因为负责制,我食埋剩下嘅portion4) blueberry cheesecake (hk$32)-望落cheesecake同饼底部份有点干-味道正常5) lemon tart (hk$32)-薄身tart,柠檬味不重-很普通6) lamington (hk$10)-呢个最正常-湿润度够,都可叫松绵7) 樽装有气苹果汁 (hk$26)-入口樽装货,正常

1) 热咖啡
-我无饮到,叫闻到好香
2) tiramisu (hk$28)
-又无咖啡味/酒香
-似雪咗好耐,幸好无雪味
3) custard puff (hk$23)
-见到我朋友,1定会叫
-个pastry小挺实
-因为负责制,我食埋剩下嘅portion
-望落cheesecake同饼底部份有点干
-味道正常
5) lemon tart (hk$32)
-薄身tart,柠檬味不重
-很普通
6) lamington (hk$10)
-呢个最正常
-湿润度够,都可叫松绵
7) 樽装有气苹果汁 (hk$26)
-入口樽装货,正常
题外话/补充资料: * 呢度嘅甜品, 幸好甜度不过高.............服务务很nice,店员亦很关心食客嘅意见...........屡次问我哋对食物嘅comment
2013-01-19
$36 (其他)