2021-05-05 611 浏览
今日嚟到浅水湾 好热呀真系(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我哋见到竟然有得饮呢间咖啡% 就谂住试吓 首先介绍下呢间咖啡附近会有啲櫈坐 等大家可以舒服咁chill下 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外间舖头嘅环境真系好舒服㗎 喺商场一楼 开放式嘅cafe 仲有好多人排队添(´Д` )咖啡方面有好多选择 我哋就梗系拣咗冻咖啡啦 因为实在太热啦 我哋拣咗两杯 一杯系Americano (iced),另一杯系caffe Latte(iced) 大概两杯加埋80几蚊虽然价钱上面真系有啲贵 但系我觉得都值得一试 首先佢会有两种唔同嘅豆款 有两款咖啡豆 blend/single origin 我哋就拣咗single 🙊🙊职员都有同我哋介绍呢两款有咩分别 仲可以拣唔用牛奶用其他 (soy milk or oat milk)好适合唔同嘅人士去选择 特别系对奶敏感嘅朋友Caffe Latte 咖啡味好重 唔单止好香浓 加埋奶 啱啱好 觉得同平时嘅咖啡有少少唔同 会比较偏苦少少 唔会太甜 夏天饮啱啱好好解暑(≧∇≦) Americano 冻斋啡 以前喺韩国饮会觉得特别苦 冇咩感觉 反而喺香港饮会有少少苦得黎有少少酸嘅感觉 成个嘴入面都

咖啡方面有好多选择 我哋就梗系拣咗冻咖啡啦

Americano 冻斋啡 以前喺韩国饮会觉得特别苦 冇咩感觉 反而喺香港饮会有少少苦得黎有少少酸嘅感觉 成个嘴入面都充满咗咖啡嘅味道 有种甘香嘅感觉~~~都真系唔错架

外卖自取