2023-03-04
而家暖返啲,好啱去浅水湾,早排周末去玩,喺海边食完意大利菜,之后再去浅水湾酒店影相,𠮶度环境超靓,欧式建筑打卡一流,去之前决定医肚先😛落咗小巴沿住浅水湾嘅沙滩行到The Pulse,就有好多餐厅,今次拣咗呢间意大利菜Fratelli 试!前菜推荐呢个Burrata流心芝士,好清新。意大利黑醋、爆汁蕃茄同埋烤得香脆嘅面包非常之夹。面包香气同质地都好,我相信餐厅招牌嘅蒜蓉包都唔错得去边。大家可以试吓。龙虾柠檬意大利粉龙虾两大件,肉质弹牙,酱汁少少腻,好彩有微微柠檬味平衡返。香草烤鸡超级Juicy,一切开鸡髀位就见到啲肉汁涌出嚟,份量好足,四个朋友share都冇问题,隐藏食法系将啲薯条点流出嚟嘅鸡汁 🥰 士多啤梨奶昔好味,朋友嗌咗杯Rose wine,吹住海风望住沙滩,够晒chill~ 微微嘅玫瑰色加上阳光斜斜哋咁照落嚟,好靓呢~
龙虾柠檬意大利粉
龙虾两大件,肉质弹牙,酱汁少少腻,好彩有微微柠檬味平衡返。