6天前
放假想去食个早餐,突然想去呢间cafe 店系浅水湾 - parabolica caffe, 佢系一间西式面包咖啡店。虽然佢几远,但系都想特登走去探吓佢。买咗杯Flat white咖啡都OK啦,系好饮嘅冇乜太特别,最主要我想讲呢个早餐-English Muffin呢个signature佢哋由包嘅本身制造己至士多啤梨JAM都系自家制,配上日式半肥瘦叉烧,再加太阳蛋同埋芝士,个Muffin唔系普通嘅Muffin系轻轻烤过当然系佢自家bakeshop 嘅出品啦,系好松软,有种又甜又咸嘅感觉,整个咸甜味嘅味道系好融合到。如果你哋有时间真系要去试吓。价钱系比出边咖啡贵小小嘅,但系冇咁嘅价钱又未必有咁嘅质素啦。服务都好好,佢哋会提议你今日想食啲乜嘢而去建议你食边个早餐,食咗一个好好味好开心嘅早餐,睇吓书听音乐好relax,其实开心就真系好简单😊