2024-11-04 472 浏览
朋友约我喺圆方内一间韩系咖啡店、位置较为隐蔽但都好易揾到。餐厅木系和花饰布置灯光柔和有普通座位和榻榻米气氛同食物有种清冷感,气氛蛮宁静°Mentaiko Tteokbokki Scallop 明太子带子炒年糕~ 年糕口感较为烟韧,如果冻咗先食口感会硬啲所以必须趁热食。明太子酱不会过咸,能带出带子鲜味°Strawberry & Cheesecake Croffle 士多啤梨芝士蛋糕牛角包窝夫~ 个人较喜欢这个甜品,牛角包窝夫质感合格外酥脆内松软唔会韧,可以落草莓酱一齐食,而伴碟士多啤梨片几甜芝士蛋糕芝味不过份浓郁口感软滑,配搭忌廉令甜品控嘅我非常满足°Earl Grey Bingsu香浓伯爵茶刨冰~ 而家天气仲有啲热、食个刨冰降温就啱晒。个冰几巨型、有两片脆脆插面,伯爵茶酱味都okay甜,中间有类似伯爵茶奶冻整体食感丰富°Sesame Caffe Latte芝麻奶咖啡~ 点咗热,面头铺咗啲黑芝麻,奶味和黑芝麻味互相平衡,饮完感觉暖胃
朋友约我喺圆方内一间韩系咖啡店、位置较为隐蔽但都好易揾到。
餐厅木系和花饰布置灯光柔和
有普通座位和榻榻米
Coffee Hwajeon 커피화전
气氛同食物有种清冷感,气氛蛮宁静

°Mentaiko Tteokbokki Scallop
明太子带子炒年糕