2007-02-23 6 浏览
lastnight又同左男朋友去食dinner,又去睇下新森林有咩好食。大概50蚊一个set,有一杯野饮,加8 蚊可以转特饮,再加5蚊有一个酥皮汤。我点左牛柳and 烧鸭胸(配饭) + 酥皮龙虾汤+甘草柑桔蜜,男友点左羊膝and 羊肉薯茸(配意粉) + 酥皮龙虾汤+话梅青柠梳打。牛柳and 烧鸭胸(配饭):牛柳太薄,再烧埋变得有d ,有d 怀疑系boil 过汤再烧的;烧鸭胸就烧得好黑,但系都算好味。羊膝and 羊肉薯茸(配意粉):羊膝条骨仲多过d 肉,但系就唔系太"so",都ok 啦。但系个薯蓉得好少ja,食左都唔多觉。酥皮龙虾汤:个酥皮不错,但冇乜虾,亦冇鲜味可言,d 汤味好似有好多好多虾壳boil 咁。甘草柑桔蜜:之前未饮过,但系应该系用d 浓缩冲剂冲出来的。话梅青柠梳打:饮落似系用青柠味啫喱粉开水,再加2粒话梅同一片柠檬。总结:大x 乐仲有水准,不过d service 叫ok,环境都几静。ps 男仔应该食唔饱。

甘草柑桔蜜:之前未饮过,但系应该系用d 浓缩冲剂冲出来的。

ps 男仔应该食唔饱。