尖沙咀嘅 K11 有好多铺头仔卖有机天然食品,其中一间新开嘅就系呢间饮品店 😙 原来佢哋系大坑都有分店 😀 呢间饮品主打系茶饮,觉得佢哋嘅饮品系真正嘅纯天然,无论系沙冰定茶都系茶味重,甜味轻,但唔会淡。厨房系开放式 🤗 可以见到店员系落单后即刻去磨抹茶粉Strawberry Matcha Bonbon ❤️ ($48)呢杯圣诞限定嘅沙冰好靓好似圣诞树 🎄 底部有一层薄薄嘅士多啤梨蓉,酸酸哋,但唔会掩盖咗抹茶味 😄 沙冰打得好幼细,冇任何冰粒 😉 成杯饮品由 cream 到 slush 都系茶味行头,饮得嘅抹茶粉 😛 如果钟意饮甜嘢嘅话建议特登同店员讲想要甜少少Yuzu Gencha ❤️ ($38)有时试简单嘅饮品反而更加突出到舖头嘅配方掌握得好唔好~ 柚子茶🍊都同上面杯一样唔会太甜,柚子嘅微酸啱啱好,另外仲加咗少少嘅红石榴籽有啲咬口,成杯饮品 开胃解渴

Strawberry Matcha Bonbon

Yuzu Gencha ❤️ ($38)
Yuzu Gencha
Strawberry Matcha Bonbon