2022-08-18
8️⃣月系属于🦁狮子宝宝嘅生日月份!因此经常都会四处留意靓嘅打卡蛋糕😍La Famille一直系我好钟意嘅蛋糕店🥰店名系法文,意思指「我家」🏡💕连锁经营,多间分店遍布全港,系香港首间戚风蛋糕专门店。无论品牌型象、定位、蛋糕造型、味道、大小,全部都好到位!👍🏻👍🏻👍🏻✨✨✨品牌走日系风格🇯🇵,宣传海报上间中都会出现日文。近日到访位于荃湾广场新分店😎店面用上白云石 x 浅粉红 x 香槟金 x 木色。有少女风之余,又不失轻奢华💃🏻💫*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🍰迷你戚风蛋糕价钱由$58-$64不等。🌸迷你花漾巴伐利亚平均为$50。☑️迷你尺寸适合少人(1-3人)分享。☑️间中买一件奖励自己独食亦不过份。☑️多人分享建议同时选购多种口味 或 直接购买大尺寸蛋糕。价钱相对贵啲,$320-$1000不等,视乎磅数。⚖️*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*✨招牌戚风蛋糕有多种口味选择,大量选用由日本直送嘅优质食材。每款蛋糕上有少量装饰。个人比较喜欢果味款式🥰🍑 #日本白桃戚风蛋糕 $64差唔多半只白桃盖住系上层,味道鲜甜配鲜奶油围边,好香😍🌹 #法国玫瑰戚风蛋糕 $58难以抗拒嘅玫瑰味🤤士多
*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
🍰迷你戚风蛋糕价钱由$58-$64不等。
🌸迷你花漾巴伐利亚平均为$50。
☑️迷你尺寸适合少人(1-3人)分享。
☑️间中买一件奖励自己独食亦不过份。
🍑 #日本白桃戚风蛋糕 $64
差唔多半只白桃盖住系上层,味道鲜甜
配鲜奶油围边,好香😍
🌹 #法国玫瑰戚风蛋糕 $58
难以抗拒嘅玫瑰味🤤士多啤梨及朱古力小花花造型
洒上半边玫瑰粉末,打卡颜色会突出啲📸
🔮 #红桑莓荔枝花漾巴伐利亚 $50
🍊 #日本日向夏蜜柑花漾巴伐利亚 $50
花漾巴伐利亚上层系果冻啫喱,下层系Mousse Cake。造型似件艺术品,好靓唔舍得食。晶莹剔透嘅果冻见到入面唔同水果同埋食用花。比起戚风蛋糕,巴伐利亚相对轻型少少。