2024-01-19
🌱酸辣青芒丝沙律这个沙律十分开胃,味道主要的是酸酸辣辣,芒果都有好多下🥭作为沙律真系几正!🌱泰式炸虾饼虾饼炸得好脆系外脆内软的,内饀都有颇多虾肉系入面🦐再加上泰式辣酱食真系几夹的,或者就咁食唔加辣酱食都好好食😍🌱香烤薄饼多数都系叫咖哩先会配这个薄饼食,但今次叫咗香叶辣椒膏炒大虎虾都有汁可以点黎食就叫了😆 薄饼煎得唔会㶶哂同埋都微脆。🌱香叶辣椒膏炒大虎虾今次食咗间新开嘅餐厅嘅招牌菜:香叶辣椒膏炒大虎虾🦐,真系一试难忘🌟!首先,大虎虾嘅新鲜程度绝对掂,虾肉弹牙而且吸满咗香叶辣椒嘅精华,每一啖都有轻微嘅辣意🌶️同埋柠檬草嘅清香。辣椒膏同香叶嘅组合,真系绝配,辣而不燥,充满东南亚风味😋。而且仲加咗唔同嘅蔬菜,例如红椒🫑、黄椒同秋葵,增添咗多种口感同清新感。尤其系秋葵,佢嘅黏滑同其他材料揉合,令到整个口感层次更丰富。同时,个汁浓郁得嚟唔会过于油腻,啖啖香浓,同大虎虾嘅味道互相映衬🍛。啲香料调味做得好好,可以话系严选,为每一啖饭或者海鲜都注入活力🌿。仲有,个汤底微辣带劲,舖底嘅椰奶香味分外吸引🥥,真系食到停唔到口,啲虾又大只,值得推介👍!再讲吓个环境,装修都以舒适为主,而且服务态度热情周到,一入到去
这个沙律十分开胃,味道主要的是酸酸辣辣,芒果都有好多下🥭作为沙律真系几正! 🌱泰式炸虾饼
虾饼炸得好脆系外脆内软的,内饀都有颇多虾肉系入面🦐再加上泰式辣酱食真系几夹的,或者就咁食唔加辣酱食都好好食😍 🌱香烤薄饼
多数都系叫咖哩先会配这个薄饼食,但今次叫咗香叶辣椒膏炒大虎虾都有汁可以点黎食就叫了😆 薄饼煎得唔会㶶哂同埋都微脆。 🌱香叶辣椒膏炒大虎虾
再讲吓个环境,装修都以舒适为主,而且服务态度热情周到,一入到去就感觉到好温馨嘅气氛❤️。整体嚟讲,香叶辣椒膏炒大虎虾呢个菜式,无论系食材定系调味,都做得太好,绝对系食客嚟到必试嘅一道佳肴🍴!下次有机会,我一定会再嚟,同朋友分享呢个美食体验🎉!