2023-09-29
星期五晚上同屋企人食完晚饭,顺便行吓旺角,途中经过花园街见到一间🧋手摇饮品店叫✨荳号COMMA✨有好多人排队买,于是我哋都去饮吓😋我哋简咗🥭芒椰小丸子、🍓草莓の奶同埋🍋翡翠柠檬爱玉😄🥭芒椰小丸子 $40芒果沙冰混合椰汁,沙冰同椰汁比例适中,芒果酸酸甜嘅味较突出,而椰香令整杯手摇饮品味道变得清新,另外,呢间手摇店将小丸子煮得好好,质地烟韧又有淡淡糯米味,小丸子用量充足,差唔多每一啖都会同时饮到小丸子👍🏻🍓草莓の奶 $38手摇店用咗🍼鲜奶混合士多啤梨酱,听店员介绍,我哋饮之前有摇均之后饮,令奶同草莓酱好好融合👍🏻鲜奶有淡淡清新草莓味,而草莓果酱有加上大量士多啤梨果肉,非常健康又满足✌🏻🍋翡翠柠檬爱玉 $32以新鲜柠檬汁搭配浓厚翡翠绿茶,并加上清凉爽口爱玉,味道酸甜并有浓浓茶香,岩哂食完油腻晚饭想冲淡饱滞感嘅我🤣值得一提嘅系,手摇店爱玉用料充足,钟意食高纤爱玉嘅朋友,唔好错过😉另外,好欣赏手摇店相当环保,用咗纸杯套并绑上麻绳,等客人唔洗用胶袋就可以拎走饮品,纸杯套设计精美,又可以重用😊
🥭芒椰小丸子 $40
🍓草莓の奶 $38