2015-10-26 428 浏览
除了是甜品王的我, 都系米线王, 无咩饭瘾的我食的都系面呀, 米线等, 今日去完旺角先达去附近食lunch, 见到这个一蚊一只鸡…..翼, 就走入去试下一蚊只鸡翼, 在无咩expectation 的情况食下味道还不错, 不过就有点放凉了不热, 一蚊只, ok la~小云卷拼墨丸米线(HKD33), 叫了小小辣小云卷个外皮好脆, 而里面又烟韧, 正! 而墨丸upexpect 地好有墨丸味 (sorry, 我唔咪讲费话, 不过好多是食墨丸系食团面粉, 唔米食墨丸..) , 而且还见到里面真的有一粒粒墨鱼酿系里面, 真材实料!!而个汤底同其他米线店食完见到成层油+ 猪油咁不同, 汤底其实颇清 (只有D 辣油系汤面), 饮落去清清地不太咸, 健康之选钟意食脆口野的我再单叫个小云卷(HKD25), 热辣辣, 皮脆而薄, 再点上泰式甜辣酱, yummy!!
小云卷拼墨丸米线(HKD33), 叫了小小辣
2015-10-17