2022-10-20
今日入屯门拎汤, 然后同家姐去食饭, 之前经过 ❥⧽ 반찬앤쿡 Banchan and cook ❥⧽ 觉得环境好靓, 今晚趁住时间尚早唔使排队就可以入去喇。餐厅本身感觉柔和舒适, 然后加咗好多万圣节装饰添加气氛, 最惊喜系连 Menu 都转咗 Halloween 版本, 感觉好有心思。𓊈传统紫菜包饭 $𝟟𝟠𓊉紫菜包饭好大个呀, 不过唔会太多饭, 包住好多配料, 配料有牛肉, 蛋, 青瓜, 红萝卜同酸萝卜, 好好味!𓊈泡菜炒五花肉蛋包饭 $𝟡𝟠𓊉蛋包饭卖相好靓又精致, 切开个蛋仲有少少流心, 个蛋好滑, 包住炒过嘅饭嚟食, 味道层次几丰富。五花肉唔会太肥, 都几软腍, 连埋泡菜一齐食真系好正。𓊈黑炸酱无骨炸鸡 $𝟙𝟘𝟠𓊉呢度嘅炸鸡可以拣有骨或无骨, 实在太好, 我地太懒所以拣无骨, 唔使落手可以叉住嚟食真系好方便。估唔到半份炸鸡都成座山咁多, 炸鸡外皮好脆, 里面d 肉好嫩滑。除咗炸鸡, 仲有年糕同薯条, 都好好食。𓊈烤朱古力棉花糖 $𝟟𝟠𓊉超级邪恶之选, 棉花糖外层轻轻烤过所以有少少脆皮, 面层舖满朱古力碎同糖霜, 底层布满饼底碎, 真系由头甜到落尾。𓊈橙色魔怪沙冰 $𝟝𝟚𓊉见到呢杯
𓊈传统紫菜包饭 $𝟟𝟠𓊉
𓊈泡菜炒五花肉蛋包饭 $𝟡𝟠𓊉
𓊈黑炸酱无骨炸鸡 $𝟙𝟘𝟠𓊉
𓊈烤朱古力棉花糖 $𝟟𝟠𓊉
𓊈橙色魔怪沙冰 $𝟝𝟚𓊉
见到呢杯嘢个名好得意, 所以就叫嚟试吓, 就咁睇会以为奶味好浓, 但饮落好似怀旧橙色冰条嘅味道, 好得意。
𓊈焦糖脆脆鲜奶咖啡 $𝟜𝟠𓊉
咖啡味几浓, 虽然有焦糖脆脆嘅面层, 但唔会太甜。
✧✧ 整体食物都几好食呀, 估唔到前菜(酸萝卜) 可以refill, 而环境又好舒服, 值得推介呀!