2016-03-13
过完年食过太多油腻野,都会觉得好饱饱滞滞咁,过完年后回复正常生活就揾下D清淡既素食调节一下身体。是日走过黎官塘和朋友一齐黎试下呢间素食餐厅。餐厅既素食有好多种类,想食多D既仲有自助餐,我地两个人就拣左晚市套餐,有前菜有汤仲有野饮,每份都系$89,真系好抵。前菜有生果有汤,红汤同白汤水准都唔错,生果方面都几新鲜,可以开开胃。另外仲叫左一杯热朱古力同大韩姜蜜,大韩姜蜜姜味同埋甜味都配合得几好,饮完个人都好暖。主菜特色鲜蔬奄列炒饭呢个炒饭份量真系好多,入面有好多唔同既蔬菜材料,加上一层厚厚既蛋皮,食完蛋加上入面既炒饭,系唔错既口感,仲有跟饭既新鲜沙律,食完炒饭可以帮助消化。牛蒡水饺杂菜锅汤底十分清,都系蔬菜既鲜甜味道,没有一点味精味,有水饺,冬菇,藕丝同埋菜,材料十分多,有藕丝会有足够既饱肚感觉,又不会觉得滞。跟餐仲有饭后甜品,芒果千层蛋糕十分软身,食落好滑身,喜欢芒果既朋友要一试。 仲有一款中式既雪梨糖水系呢D咁冻既天气真系好滋润。好少有素食餐厅可以咁高性价比,晚市套餐份量多,小菜甜品都有十分超值。想再食素既时候一定会再黎。
是日走过黎官塘和朋友一齐黎试下呢间素食餐厅。