(非会员)
2005-10-07 26 浏览
肓中中系湾仔食,见到生记招牌,记得吾少人话好食,于是盲中中摸上去,无订位,不过当时六点,无咩人,佢地比左张四人我地二人,话七点半前交就得. 两个人,又吾系大食,只点左招牌盐焗鸡同猪润浸苋菜.后者好快就上,猪润真系好滑好软,虽然高固醇,都吾理住要食左先,苋菜亦好嫩好靓,最欣赏佢地无咩味精,但依然好味,系材料新鲜先做到,那种味道令我想起家母以前做猪润滚菜汤.但近年家里己无整菜汤,怕农药,好可惜. 盐焗鸡就食晒个猪润,再等左一阵先黎.确系焗出黎,表皮微焦黄,肉嫩入味,不过我会比猪润高分,因为真系清淡得黎好好味. 佢地送白糖羔做甜品,好得意,亦清甜得黎吾酸.本来想叫多个滑蛋炒牛肉试下,但已几饱,留番下次再叫. 自己吾系好咀尖人,只系想食少味精而用料新鲜菜,睇黎生记系吾错选择.

两个人,又吾系大食,只点左招牌盐焗鸡同猪润浸苋菜.

佢地送白糖羔做甜品,好得意,亦清甜得黎吾酸.

本来想叫多个滑蛋炒牛肉试下,但已几饱,留番下次再叫.