2022-06-08 1036 浏览
又系中环揾食艰难系列。今日个lunch hour 有d松动,就行咗远少少嘅中环街市。喺恒生银行总行行天桥过去,转左就见到一档档嘅外卖摊档。由于想食肉,就㨂咗安利大排档。叫咗个清汤切腩捞面,见到啲相全部都系粗面,落order多口问多句可唔可以转幼面,职员话可以,有d开心,因为食到想食的同埋职员无因为长龙而唔耐烦(睇返餐牌完来系有写可以转幼面)。虽然系外卖,都觉得佢哋服务系唔错。另外,档摊仔仲有个外卖牌同你讲外卖可以取,唔惊听唔到叫外卖号码取餐。个外卖包装很好,个面同个汤系分开装,唔怕个面会浸到腍晒,好贴心。腩肉个份量算多,唔会得两三件,而个面的调味啱啱好,唔会落太多豉油同太咸。价钱:$56 (午餐)食物:正常味道 (清汤腩捞面)服务:职员都算熟手,但人流算多,要排队落order同等外卖(正常)环境 : N/A (外卖)

价钱:$56 (午餐)
食物:正常味道 (清汤腩捞面)
环境 : N/A (外卖)
2022-06-02
外卖自取