2019-07-20 2065 浏览
今日同好友去睇舞台剧,汇合后先去医肚,佢同我都不太肚饿,所以我拣了呢间轻宜沙律店,因地点在办公室大楼内,兜了一阵先揾到,店面地方不大,大部分做了厨房,只有高脚吧枱个两个,店外(办公室大楼冷气大堂)有放桌椅比客人舒服啲食,入内系自助式餐厅,我哋睇餐牌都睇咗一阵(全英文,啲材料名真系估估下)沙律拣好比钱攞票等,见店员照单执药,出到后攞出去大堂食Howdy($78)因为自选嘅太多选择太难拣(选择困难症)所以都系拣signature ,可以拣净沙律🥗或免费用墨西哥皮包住食(最开心系wrap都有几种味道)我拣了全麦嘅皮,店员会烘过再包好比我,好像粗身嘅Keba,皮微热有韧性,麦味唔强,入面材料包得实,蔬菜新鲜,爽脆多汁,又唔会太过多酱,食得出食物原味!清爽嘅一餐Long black☕️($22)明明叫黑咖啡,落单落朋友杯Flat White,朋张单就落我杯咖啡,直接外卖杯出,外卖杯简约,瓦通杯唔辣手,咖啡几香,微甘易入口!几好朋友食:Dolce Vita($78)Flat White($30)店员系英文人,有笑容唔急赶,出菜唔算快,气氛几舒服清爽嘅一餐

朋友食:

Dolce Vita($78)
Flat White($30)

店员系英文人,有笑容唔急赶,出菜唔算快,气氛几舒服

清爽嘅一餐

2019-05-09