三坡坊出名多大排档潮洲野,见到呢间坐满晒仲要有人等紧位,即刻决定拣佢。小菜嘅款式真系超级多,好啱一大班人黎食。当日去嘅时候见到一大枱外国人,相信对外国人黎讲都系好特别好惹味嘅菜式。环境会比较嘈,但咁先热闹有气氛。🍲砂锅卜卜蚬煲以砂锅上嘅卜卜蚬煲充满风味,沙白数量不少而且只只都好大只,好够肉。食左成煲都冇一只有沙。汤底用左萝卜、粟米煲,汤头好香粟米味,仲有蒜蓉同胡椒香,蒜蓉同胡椒唔会太多,清甜汤底更突显沙白鲜味。🥔蜜椒脆薯牛仔粒好出色嘅脆薯牛仔粒!脆薯面有一层蜜糖但都冇阻脆薯宝嘅香脆感觉,超级香脆,食到停唔到口!牛仔粒够腍,呢个𩠌送饭一流!薯宝好食指数系隔离枱十二个人叫左4碟!🥬雪裹红虾干菜心煲热焫煐菜煲够晒惹味,菜心加埋红虾干同肉碎之后, 咸香味十足,菜心清爽够甜!🍺Asahi食大排挡点可以少得饮啤酒,卜卜蚬+啤酒真系最佳享受🥰

🍲砂锅卜卜蚬煲

🥔蜜椒脆薯牛仔粒
蜜椒脆薯牛仔粒

🥬雪裹红虾干菜心煲

🍺Asahi
食大排挡点可以少得饮啤酒,卜卜蚬+啤酒真系最佳享受🥰
蜜椒脆薯牛仔粒